Szteroid hormonok. Mit tudunk az anabolikus szteroidokról?


Ez a közzétett változatellenőrizve : Pontosság Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez A szteroidok IUPAC által ajánlott nomenklaturája A szteroidok perhidro-ciklopentano-fenantrénvázat vagy más néven gonánvázat tartalmazó, a lipidek családjába tartozó szerves szteroid hormonok. A szteránvázas vegyületek a IUPAC által szabályozott elnevezése a következő: a szteroid hormonok részt vevő gyűrűket az angol ábécé A, B, C, D betűivel jelöljük, melyek közül az A, B és C ciklohexánD pedig ciklopentána gyűrűt alkotó szénatomok számozása pedig az ábrán látható.

szteroid hormonok török ​​ember péniszét

A szteroidok családjába tartozik például a koleszterina férfi nemi hormonok közül a tesztoszterona női nemi hormonok közül az ösztradiolgyógyszerek közül pedig a legismertebb a dexametazon. Az állatokban, gombákban és növényekben több száz szteránvázas vegyület fordul elő.

szteroid hormonok miért a pénisz megnagyobbodása

A szteroidok előállítása a sejtekben történik: állatok és gombák esetén lanoszterinból, növények esetén pedig cikloarteninből. Mindkét kiindulási vegyület a szkvalén nevű triterpén típusú molekulából keletkezik ciklizációs gyűrűzáródásos folyamat révén.

szteroid hormonok videó az erekció emeléséhez