Miért hasznos Mackó Mocorgó babafoglalkozásra járni?

Kategória: Blog - Mackó Mocorgó Megjelent: 2014. szeptember 09. kedd Írta: Ivett

Miért hasznos Mackó Mocorgó babafoglalkozásra járni?

  • Az anyukák, szülők megismerik, felelevenítik a magyar mondókákat, ölbeli játékokat, gyermekverseket és a könnyen énekelhető, de zeneileg értékes dalanyagot, gyermekdalokat. Ami fontos, hogy a tanítás nem a babáknak, gyermekeknek szól elsősorban, hanem az anyáknak, hogy otthon is bátran vegyék ölükbe a babát és énekeljenek, mondókázzanak neki. A babák örülnek a ritmusnak, a dallamnak és a hozzá kapcsolt egyszerű játékos mozgásnak. A sok ismétlés biztonságot ad a babának, hiszen ismerősként fogadja a már sokszor hallott dalt, mondókát, versikét. Természetesen a kedvenceket megtanulják, és kérik is.
  • A közös éneklés, mondókázás, az ölbeli játékok(http://mackomocorgo.hu/index.php/blog/40-oelbeli-jatekok) lelki táplálékai a kicsiknek, és az anya gyermek kapcsolat erősítésében fontos szerepet töltenek be.
  • A dalokat, mondókákat nemcsak az ölbeli játékoknál, höcögtetéseknél, lovagoltatóknál használjuk, hanem a babatornát - különféle mozgásfejlesztő eszközökön  (http://mackomocorgo.hu/index.php/blog/53-babatorna ) - is erre végezzük.
  • Mindenekelőtt a közös éneklés, a játék, a mozgás a fő szempont. Az oldott, barátságos hangulatú egy órában, baba és anya egyaránt jól érezze magát. A babatornán, ölbeli játékozáson túl a gyermekhangszerezés (http://mackomocorgo.hu/index.php/blog/38-hangszerek), a nagy színes ernyőzés (http://mackomocorgo.hu/index.php/blog/37-a-szines-ernyo), és a buborékfújás is ezt a célt szolgálja. (http://mackomocorgo.hu/index.php/galeria )
  • Nem utolsó sorban, az édesanyák, babák ismerkedjenek egymással, a korosztálynak megfelelő játékokkal. A kicsik tanulják a közösségi helyzeteket, szokásokat, ezzel könnyítve meg a bölcsi,- és ovikezdést.
 

Macko Mocorgó

boritk dombor
telefon dombor +36 30 514 96 44

Keress a Facebookon